Strona główna Info o stronie www Mapa serwisu Napisz do nas Strona główna Do góry Eurograf, strony www, domeny, hosting, grafika użytkowa

Aby utrzymywać jakość wytwarzanych przez nas produktów na wysokim poziomie, w 2003 roku wdrożyliśmy system jakości w oparciu o ustalone krytyczne punkty zagrożeń HACCP (ang. Hazard Analysis Critical Control Points). HACCP jest standardem w przemyśle spożywczym obowiązującym w krajach Unii Europejskiej.


Konsekwentnie realizowana polityka rozwoju z każdym rokiem przynosi nam wyraźny wzrost obrotów. Niemal cały proces produkcyjny wykonywany jest ręcznie, co daje nam pewność utrzymywania jakości naszych wyrobów na stałym, bardzo wysokim poziomie. Dlatego dokładamy wszelkich starań, by jakość naszych produktów wyznaczała nowe standardy. Bardzo starannie dobieramy surowiec. Każda partia przechodzi badania, co ma na celu sprawdzenie zgodności z ustalonymi normami. Aby to osiągnąć, zakład jest modernizowany, a wszystkie jego parametry techniczne i dostosowywane są do wymogów Unii Europejskiej.


Wprowadzanie nowoczesnych technologii produkcji sprawia, że wyroby naszej firmy są na najwyższym poziomie. Wysoka jakość produktów Dorala jest możliwa dzięki odpowiednio wyszkolonej, umotywowanej i zaangażowanej załodze. Wyrazem troski o naszego klienta jest wprowadzanie prewencyjnego systemu HACCP, który poprzez analizę potencjalnych zagrożeń dla zdrowia konsumenta pozwala na produkcję w pełni bezpiecznych wyrobów. Wszyscy pracownicy zatrudnieni w firmie Doral zostali zapoznani z zasadami jakości i bezpieczeństwa żywności.


Wdrożony przez firmę Doral system HACCP był audytowany przez angielską firmę ISOQAR. W systemie zostały nakreślone następujące zasady polityki HACCP : Wszyscy pracownicy Doral Sp.j są kompetentni i odpowiedzialni za realizację działań związanych z przetwórstwem ryb. Baczymy na to, by produkty spożywcze znajdujące się na terenie naszej firmy były przyjmowane i przechowywane w sposób spełniający wszystkie wymagania jakości zdrowotnej artykułów spożywczych. Produkcja, magazynowanie i dystrybucji naszych produktów są prowadzone z uwzględnieniem zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej. W związku z powyższym deklarujemy spełnianie wymagań sanitarnych i jakościowych, zgodnie z polskim ustawodawstwem prawnym, zasadami GMP/GHP oraz Codex Alimentarius.